Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittely

Tallin henkilökunta - Karsina- ja tarhausjärjestys

Tallirakennus

  

Paramountin tallirakennus on rakennettu jo vuonna 1800-luvulla, mutta silloin täällä asui vain lehmiä ja muita maatilan eläimiä. 2000-luvun alussa navetta kunnostettiin talliksi ja nyt tänne on vielä tehty vuonna 2014 uudistusremontti, jolloin karsinoita rakennettiin lisää. Tätänykyä tallirakennus siis koostuu 40 tilavasta karsinasta, jotka on rakennettu vankasta puusta ja täyttävät nykyiset EU-direktiivit.

 

Tallista löytyy myös 4 pesaria ja 2 suurta satulahuonetta. Satulahuoneissa on jokaiselle hevoselle suitsi- ja satulateline nimikoituna hevosen nimellä. Loimia säilytetään hyllyissä elleivät ne sitten ole kuivamassa kuivaushuoneessa. Hoitajille on oma huone, josta löytyvät kaapit ja muuta mukavaa hoitajille, mm. sohva, hevoslehtiä ja vedenkeitin. Myös kaapit löytyvät hoitajien huoneesta.

 

Ratsastusmahdollisuudet

Kenttiä löytyy kaksi kappaletta ja molemmat ovat vankoin puuaidoin aidettuja ja hiekkapohjaisia. Toista kenttää voidaan esim. kisojen yhteydessä pitää verryttelyalueena ja toista sitten kisakenttänä. Maneesikin löytyy totta kai. Kattava estekalusto löytyy maneesin katsomon alla olevasta varastotilasta.

 

Maastoja Paramountista löytyy vaikka muille jakaa. On pitkää kuin lyhyttä reittiä, ja suoraa kuin mutkikastakin. Hevoset eivätkä ihmisetkään varmasti kyllästy monipuolisiin maastoihimme. Uittopaikalle on matkaa vain vajaa kilometri, eli kesähelteillä voi suitsia hevosensa ja hypätä selkään ja ratsastaa virkistäytymään järvelle.

 

Tarhat & laitumet

  

Tarhoja alueelta löytyy 20 kappaletta. Hevoset tarhataan pienissä ryhmissä, n. 2-4 hevosen porukoissa. Jotkut saatetaan tarhata yksin, esim. sellaiset hevoset ketkä eivät tule toimeen toisten hevosten kanssa. Tarhat ovat tilavia ja ovat käytössä talviaikaan. Laitumia on 5, 2 tammalaidunta, 2 orilaidunta ja 1 nuorille hevosille suunnattu laidun. Laitumia käytetään kesäisin, jolloin hevoset ovat yötäpäivää ulkona.

 

Kuvien copyt: Christopher Lancaster, Liesbeth den Toom, Equine Practice Inc.

©2019 Virtuaalitalli Paramount - suntuubi.com